Faq

ORDERS

Q - Waar is mijn order?

Bij elke bestelling wordt een trackingcode per e-mail verstrekt.

Q - Kunnen kortingscodes/aanbiedingen gecombineerd worden?

Helaas is er maar één kortingscode van toepassing bij het afrekenen.

Q- Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

Matcha Hana verstuurt alle bestellingen met Post NL. Al onze orders worden op werkdagen (maandag - vrijdag) verzonden.

Houd er rekening mee dat wij pas producten verzenden nadat de betaling is ontvangen. Dit kan 1-3 dagen duren, afhankelijk van de betaalmethode die je hebt gekozen.

  Q- Kan ik mijn bestelling wijzigen?

  Alle bestellingen zijn final en kunnen niet meer worden gewijzigd.

  Q- Kan ik mijn bestelling annuleren?

  Stuur ons een e-mail op contact@matchahana.com om je bestelling te annuleren.

  Q- Kan ik mijn bestelling retourneren?

  Om in aanmerking te komen voor retournering, moet het artikel ongebruikt zijn en zich in dezelfde staat bevinden als waarin je het hebt ontvangen. Het moet ook in de originele verpakking zitten. Zie onze Retourbeleid. 

  Volg de gedetailleerde instructies op onze pagina retourbeleid om het artikel te retourneren. Houd er rekening mee dat wij geen gratis verzending aanbieden voor retourzendingen en dat klanten zelf verantwoordelijk zijn voor retourzending, invoerrechten, belastingen en toeslagen.

  Let op, Matcha Hana behoudt zich het recht voor om alle retourzendingen, verzendingen en restituties te weigeren, afhankelijk van de casus.

  Q- Mijn bestelling is beschadigd, wat moet ik doen?

  Neem dan direct contact met ons op via contact@matchahana.com. Geef ons uw ordernummer en enkele foto's van het beschadigde product.

  PRODUCT 

   Q - Zijn Matcha Hana's producten geïmporteerd?

  Matcha Hana werkt nauw samen met officiële bedrijven en/of met hun officiële en geverifieerde distributeurs in Japan.

  Q- Waarin verschilt Matcha van "gewone" groene thee?

  1. Matcha is een soort groene thee in poedervorm. Het bevat een hoog gehalte aan antioxidanten en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Omdat je het volledige theeblad drinkt, krijg je de maximale voedingswaarde van groene thee. Matcha bevat ook 10 keer meer antioxidanten dan een normale groene thee.

  2. Matcha wordt gemaakt van hele theebladeren, waardoor het cafeïnegehalte hoger ligt dan van een typische groene thee. Matcha bevat ongeveer 68 mg cafeïne per kopje, terwijl groene thee ongeveer 32 mg bevat.

    

  Q- Wat is het verschil tussen ceremoniële matcha & culinaire matcha?

  Ceremoniële matcha wordt gemaakt van de jongste theebladeren en hebben de hoogste kwaliteit. Alle steeltjes worden verwijderd om een zeer zachte smaak en textuur te verkrijgen. 

  Culinaire matcha wordt ook gemaakt van de jongste theebladeren, maar ze zijn alleen een beetje ouder en een tikkeltje bitter. Deze soort matcha is meer gediend voor het blenden, koken en bakken. Het biedt meer veelzijdigheid voor een lagere prijs in tegenstelling tot ceremoniële matcha. 

  Q- Bevat Matcha Cafeïne?

  Matcha heeft een vergelijkbaar cafeïnegehalte als koffie, maar wordt langzamer door het lichaam opgenomen. Dit veroorzaakt minder cafeïne-bijwerkingen en geeft je een langdurige energie voor de dag. Matcha is de perfecte optie voor degenen die willen stoppen/verminderen met koffie of matcha in hun ochtendritueel willen toevoegen.

  Q- Hoe moet ik Matcha bewaren?

  We raden je aan om matcha op een koele, droge plaats te bewaren, uit de buurt van direct zonlicht en overmatige hitte. Matcha kan bewaard worden in de koelkast. 

  Q- Tot wanneer kan ik Matcha gebruiken?

  Over het algemeen kun je het product het beste binnen enkele maanden na het openen van de verpakking consumeren voor de umami kwaliteit. Matcha Shelf life is 365 dagen. 

  Q- Mag ik Matcha drinken tijdens zwangerschap en borstvoeding?

  Het algemeen advies hieromtrent luidt om in de laatste drie maanden van de zwangerschap voorzichtig te zijn met groene thee. Belangrijk is om je steeds goed te laten informeren door een arts. 

  Q- Wat zijn de voedingswaarden van Matcha Hana?